Aseena menestykseen kilpailuissa Sideways ja Janne luottavat vuonna 1994 Nissanin tehtaalta ulos rullanneeseen S14 korimallin Silvian koriin. Todellakin vain koriin, sillä käytännössä kaikki muu autossa onkin kokenut muutoksen alkuperäisestä, pitkään kotimaassaan Japanissakin palvelleesta siviiliautosta.

Vuoden 2007 keväällä Suomen kamaralle suoraan Japanista uitettu aihio ei vielä tuossa vaiheessa tiennyt mitä tuleman pitää. Vuosien aikana Sideways ryhmä on kehittänyt ja rakentanut auton omin käsin ystäväpiirin avustuksella nykyiseen maailman mittapuullakin kovaan kilpailukuntoon.

Itse tehden, tinkimättömällä laadulla ja oikein komponenttivalinnoin Silviasta on kasvanut erittäin kilpailukykyinen drifteri. Vertailun kestävä laadukas ja näyttävä rakennusjälki peilaa myös suoraan kilpa-auton luotettavuuteen. Silvia onkin ollut viimeisimmän, vuonna 2012 suoritetun täydellisen evoluution jälkeen luotettavuudessaan huippuluokkaa toimien kilpailusta kilpailuun.

700 hevosvoimaa ja 900 newtonmetrin vääntö on peräisin Chevroletin 6,2 litraisesta V8 moottorista. Moottoriin on lisätty Ruotsalaista valmistetta oleva HPS merkkinen mekaaninen ahdin, joka tuottaa remmivedon voimalla noin 0,5 barin ylipaineen. Ahtimen mallin ansiosta moottori on erittäin vääntävä ja moottorin luonne hyvin ajettava.
Voimansiirrosta moottorin jälkeen vastaa kolmilevyinen kytkin joka välittää voiman Jenkkien Nascar sarjan ovaalikilpurista peräisin olevaan nelivaihteiseen suorakytkentävaihdelaatikkoon. Perävälitys on Silvian omia osia ja kardaani- sekä vetoakselit ovat alkuperäistä vahvempia jälkituotanto-osia.

Kilpa-auton ohjaamo, eli kuljettajan toimisto, on varsin pelkistetty eikä sisällä mitään ylimääräistä. Kaikelle autosta löytyvälle on jokin tarkoitus.

Yhtenä erikoisuutena tämän kilpa-auton komentosillalta löytyy kuljettajalle ajolasit jokaiseen vallitsevaan säätilaan sopivina versioina!!

Polttoaineena moottorille syötetään ympäristöystävällistä RE85 Bioeatanolia. Polttoainelaitteisto vastaa järeydeltään vaadittavaa teholuokkaa ja koostuu pääasiassa Aeromotiven tuotteista.

Kun kaikki kuljettavan käytettävissä oleva voima välitetään kilpailuissa tiehen, on meno kuvan kertoman mukaan erittäin näyttävää.