FPDA Radalle.com Drift series 2009 Saatu päätökseen!

11.09.2009

Kausi on taas ajettu ja tämän vuoden voittajat ovat selvillä. Palataan kuitenkin vielä hetkeksi takaisin finaalikisan tunnelmiin, joka ajettiin siis Alastaron moottoriradalla sunnuntaina 6.9.2009.

Sideways Drift team lähti matkaan luottavaisissa sekä hieman jännittyneissä tunnelmissa. Tiimin toisella kuljettajalla Jannella oli vielä teoreettiset mahdollisuudet sarjan kolmospaikkaan, myös Amilla oli täydet mahdollisuudet nousta sarjasijoituksissa viimeisen kisan mennessä nappiin.

Molemmat autot saapuivat Alastarolle jo edellisenä päivänä hyvissä ajoin. Lauantaina radalla oli Radalle.comin tavallinen ratapäivä, jonka molemmat kuljettajat hyödynsivät ajamalla lähes kaikilla ajovuoroilla sekä illalla vielä niin pitkään kun rata vain oli auki.

Jannen autossa ilmeni vielä lauantain viimeisten ajojen aikana mystinen lämpöongelma, johon lääkkeeksi käytettiin hetken tuumailun tuloksena järjestelmän ilmausta sunnuntai aamuna. Syylärissä oli kuin olikin ilmaa ja mekaanikkomme saivat lämpöongelmat kuriin sunnuntaina.

Rataa oli tehty hieman erilaiseksi kuin aikaisempina vuosina mm.clipping pisteiden sijoittelulla, ja varsinkin entrytapa oli jotain ihan muuta kuin ennen. Arvostelualueen aloittavaan lemminkäisen mutkaan tultaessa oli toinen puoli radasta suljettu keiloilla pakottaen kuskit rajuun ja nopeavauhtiseen vastaheittoon. Tämä yhdistettynä kytkinpotkuun vastaheiton aloittamiseksi noin 140km/h vauhdista teki mutkan lähestymisestä sekä hauskan että erittäin haastavan.

ami1_alastaro.jpg

DEADRACER.FI

Rataa päästiin hieromaan noin kymmenen treenivedon verran ennen lajitteluja. Autot rokkasivat tuttuun tyyliin hyvin, eikä niiden suhteen ollut ongelmia. Janne olisi kaivannut hieman lisää ahtoja/voimaa, mutta tämän hetkisellä ahtojen ohjaussysteemillä painetta ei saatu nousemaan ilman isompaa jumppaa. Hanskalla paikattava siis.

Lajittelujen ensimmäinen kierros ajettiin kuivalla. Ami starttasi ensin ja sai pisteikseen 61.5, joka ei aivan oikeuttanut kaavioon. Pisteiden vähyys johtui pääosin entrynopeudesta ajon muuten sujuessa tuttuun Amin perusvarmaan tyyliin. Janne sai ekalta rundilta pisteiksi juuri alle 70, joka siis oikeutti jo kaavioon. Ennen toista vetoa alkoi sataa vettä ja kaiken kukkuraksi vielä sen verran nopealla tahdilla, että rata ehti kastua kokonaan ennen Amin toista suoritusta. Jonkunlainen toisinto Kemoran kisasta siis nähtiin, siellä Jannelle kävi juuri samalla tavalla.

Ilman lämppärivetoa äkkiä muuttuneisiin olosuhteisiin on erittäin vaikea sopeutua. Ami spinnasi harmittavasti ensimmäiseen mutkaan ja pisteiksi nolla. Janne sai juuri ja juuri pidettyä toisella vedolla laitteet hansikkaassa ja sai tismalleen samat pisteet kuin ensimmäiselläkin kierroksella. Toisen vedon pisteitä kompensoitiin vielä jälkikäteen muuttuneiden olosuhteiden takia ja näin Janne neljänneksi lajitteluissa ja Ami valitettavasti ulos kaaviosta.

nissan_1.jpg

Kiitos yhteistyökumppaneille kaudesta 2009!

Kaavio jäi jälleen melko pieneksi, kun vain kuusi autoa oli mukana. Janne ensimmäiseksi Marko Kiveä vastaan, josta voittaja semifinaaliin. Janne ensin edellä, Marko spinnasi heti ekassa kurvissa ja Janne ajoi varman vedon loppuun saakka. Jannelle kuuden pisteen etu ja Marko edelle seuraavaan vetoon. Jannella pieniä ongelmia entryssä jonka lisäksi Marko ajoi käsittämättömän kovaa (lexuksessa tuntuu vetopitoa riittävän). Marko ei kuitenkaan saanut eroa kiinni ja näin Janne pääsi Semeihin.

Semeissä vastaan asettui sarjan kakkostilan jo varmistanut Mikko Viitala Kadetillaan. Mikko ensin edellä, molemmat ajoivat hyvän suorituksen josta pisteet Viitalalle 8-6. Janne edelle ja ensimmäisen kurvin liukkaus kostautui, Janne Spinnasi ja näin Mikko finaaliin ja Janne Pronssifinaaliin. Kaavion toiselta puolelta semeissä kohtasivat Tapio Murtoo ja Henri Haanpää. Tästä parista Haanpää finaaliin ja Murtoo pronssifinaaliin.

tandem_1.jpg

Janne vs. Tapio Murtoo

Tapio Murtoo oli jo varmistanut itselleen sarjavoiton. Tässä kohtaa kun Haanpää eteni finaaleihin, hän eteni myös sarjatilanteessa Jannen ohi. Janne pystyisi pitämään sarjanelostilan, jos olisi kisassa kolmas. Tapsa ajoi ensin edellä ja  Janne jäi hieman entryssä jälkeen, mutta pystyi ajamaan eron kiinni radan loppuun mennessä. Tästä pisteet Murtoolle 8-6. Toisessa vedossa Janne ajoi edellä.  Entryssä jälleen hieman ongelmia, mutta janne pystyi juuri ja juuri estämään spinnauksen. Loppuradalla Janne pystyi jätättämään Murtoota n.20-30 metriä kulman kärsimättä. Tästä vedosta pisteet 8-7 Jannelle ja sitä kautta kisan kolmostila Murtolle YHDEN pisteen erolla.

Finaalissa Haanpää vei Viitalan päänahan ja voitti ensimmäisen pro kilpailunsa koskaan samalla nousten sarjassa kolmanneksi.

konkratulaatiot.jpg

Raportin kuvat by:Jussi Nieminen

Alastaron osakilpailun lopputulokset tulivat siis muotoon:

1 Henri Haanpää
2 Mikko Viitala
3 Tapio Murtoo
4 Janne Veikkanen
5 Mika Kivi
6 Marko Kivi
7 Ami Aalto
8 Ismo Teinilä
9 Lauri Nikulainen

Kauden 2009 sarjataulukko jää historiaan tällaisena: SARJAPISTEET PDF

Sideways Drift team haluaa kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita kaudesta 2009!

Tiimimme tullaan näkemään tällä kaudella vielä todennäköisesti Ahvenistolla kauden päättävällä ratapäivällä 26.9.2009.

Julkaisemme videokoosteen kahdesta viimeisimmästä kilpailusta ensi viikon aikana, Dont miss it!

-Sideways Drift team-

 

 

25.04.2017Kalenterimuutoksia!
06.11.2016Dude! Where's my driftcar? 5. Jakso julkaistu!
19.10.2016"Veikkanen Suomen mestaruudesta " Samalta tuntuu kuin ennenkin""
21.09.2016Janne on uusi Suomenmestari!
15.09.2016Mestaruustaisto huipentuu Finaalikilpailuun!
16.08.2016Janne hienoon Voittoon Alastarolla!
20.07.20162.Sm osakilpailu takana ja Sm kauden puoliväli saavutettu.
03.07.2016NEZ Osakilpailun tunnelmat
29.06.2016Sideways ajamaan ekstra kisan viikonloppuna!
19.06.2016Janne 3.sijalle Kuopion Sm avauksessa!

Siirry arkistoon »