NEZ Osakilpailun tunnelmat

03.07.2016

2.7.2016 Ajettiin Honkajoen Pesämäellä FIA North European Zone, eli tutummin Pohjois-euroopan mestaruussarjan, tai NEZin 1. osakilpailu kauden 2016 sarjassa.

NEZ Sarja jatkuu jo viikon päästä 9.7. Virossa ja finaalikilpailu ajetaan vasta marraskuussa Latviassa.

Sideways Drift teamin ja Jannen ei ollut alunperin tarkoitus tänä vuonna osallistua tähän kilpailuun mutta Kuopion kilpailun oltua lähes kokonaan sadekelin kilpailu, päätettiin nopealla aikataululla käydä ajamassa NEZ kisassa harjoittelun merkeissä. Kilpailu toimikin loistavana treeninä Sm-sarjaan sillä seuraava Sm kisa ajetaan parin viikon päästä 16.7 samalla radalla Pesämäellä.

pesamaki_OUTI_TALIKKA.jpg

Kovaa syöttöä Pesämäellä! Kuva: Outi Talikka

Nyt käytyyn NEZ Kilpailuun oli ilmoittautunut 30 kuskia joiden joukossa Suomalaisia, Virolaisia sekä Ruotsalaisia osanottajia.

Kilpailuun oli järjestetty treeniaikaa koko perjantai mutta lähtöpäätöksen tultua melko myöhään tiimimme saapui paikalle vasta lauantai aamuna. Treenejä oli la aamuna yksi sessio jälkellä ja siihen päästiin osallistumaan.

banneri_NEZ.jpg

Rataprofiili oli viime vuoden NEZ kilpailusta tuttu ja jälleen yhtä haastava supernopeine entryineen ja teknisine loppuosineen. Treeneissä pari ekaa vetoa onnistui ensin alkuradan osalta hienosti ja pari seuraavaa loppuradan osalta hyvin alun tuottaessa ongelmia. Auton säätöjen kanssa ja ajotyyliä entryyn hakiessa kuluivat lopputreenit ja varsinaiseen "iskuun" ei tässä vaiheessa vielä päästy.

Lajittelun ollessa seuraavana palattiin auton säädöissä samoihin joilla aamulla oli aloitettu ja aloitettiin keskittyminen lajitteluun. Lajittelun ekaan vetoon Janne latasi kaiken attackin mitä vaan ukosta lähti ja se kannatti. 93,5 pistettä oikeutti lajittelun jaetulle 1. tilalle Jannen ollessa entryyn hieman hitaampi kuin muuten samoihin pisteisiin yltänyt Jako Pino.

lajitteluNEZ.jpg

Lajittelusijoitus varmisti suoran pääsyn kaavion Top16 vaiheseen jonne Top32 kaaviosta jatkoon päässeenä vastaan asettui Sebastian Engblom R34 Skylinellään. Hauska yhteensattuma sillä mikäli muisti ei pahasti viiraa niin Sebua vastaan aloitettiin kaaviourakka myös viime vuonna Pesämäen NEZ kisassa. Lajittelussa paremmin sijoittuneena Janneajoi ensin edellä ja Sebu perässä. Jannelta lähes nappisuoritus edellä ajessa ja Spotterimme mukaan Sebulta haparointia ja pientä suoristumista takana joten seuraavaan vetoon etu Jannella. Sebua seuratessa entryyn saakka mentiin samaa kyytiä. Ensimmäisen mutkan jälkeen Sebu ajautui selkeästi leveäksi ja Janne pääsi puhtaasti ohittamaan Sebun ja näin ollen Janne Top8 sakkiin. Jälkeenpäin selvisi Sebulla olleen ilmeisesti tekniikan kanssa murheita joka johti leveäksi menemiseen.

Top8 vastaan asettui Tommy Snellman jolle Janne oman ajovirheen seuraksena putosi ensimmäisen Sm-osakilpailun Top4 vaiheessa Kuopiossa. Jälleen sama asetelma, vahvalla suorituksella jatkoon menon ei pitäisi olla ongelma, ja jälleen Jannelta stiplu edellä ajaessa suorituksen puolen välin kohdalla Pesämäen ns. bussipysäkillä takarenkaat hiekalle, muuten ehjä veto. Takana Snellman ajoi myös ulos samassa paikassa mutta tuomaristo totesi edun Tommylle vedoten siihen että hän vain seurasi Janne ajolinjaa.

Sora_lentaa.jpg

Toiseen vetoon Janne taakse ja Tommy eteen. Ehjät vedot molemmilta mutta Jannelta koko vedon ajan haparointia eikä selkeästikään parasta mahdollista suorittamista. Tuomariston päätös: One more time.

Uusintavedossa Janne sai edellä ajaessaaan kohtalaisen hyvän vedon edellä ja Tommyllä spotterimme mukaan haparointia ensimmäisessä mutkassa. Lähtoviivalle tulleen tiedon mukaan tilanne kuitenkin tasan. Janne seuraamaan ja peli ratkesi entryn jälkeiseen oikea- vasen puolenvaihtoon. Snellman ajautui leveäksi ja Janne näki tilaisuutensa tulleen ja lähti hyökkäämään Snellmannin kylkeen kiinni kuitenkin sillä seurauksella että joutui tekemään hieman liian nopean puolenvaihdon nopeuteen nähden ja ajautui ylikulmaan johon veto lopulta stoppasi.

lopputuloksetNEZ.jpg

Kilpailu jäi pahasti hampaankoloon sillä Jannelle ominaisella tasaisella suorittamisella ja tasolla johon lajitteluissa pystyttiin olisi ollut jälleen todella pitkällä. Tästä on hyvä ottaa taas oppia seuraaviin koitoksiin ja lähteä uudella uholla parin viikon päästä Sm kisaan hakemaan sitä kirkkainta!

Tiimille ja yhteistyökumppaneille kuin katsojillekin jälleen suuret kiitokset! Kaiken kaikkiaan oli kuitenkin mahtava päivä rakastamamme lajin parissa! Onnittelut myös kilpailuissa pärjänneille!

Nähdään Pesämäellä jälleen 16.7.2016!

Lisätietoakilpailusta löydät osoitteesta www.fpda.info

Livestream palvelee myös, laitamme linkin striimiin viimeistään kilpailupäivän aamuna facebook sivuillemme www.facebook.com/sidewaysdrift

25.04.2017Kalenterimuutoksia!
06.11.2016Dude! Where's my driftcar? 5. Jakso julkaistu!
19.10.2016"Veikkanen Suomen mestaruudesta " Samalta tuntuu kuin ennenkin""
21.09.2016Janne on uusi Suomenmestari!
15.09.2016Mestaruustaisto huipentuu Finaalikilpailuun!
16.08.2016Janne hienoon Voittoon Alastarolla!
20.07.20162.Sm osakilpailu takana ja Sm kauden puoliväli saavutettu.
03.07.2016NEZ Osakilpailun tunnelmat
29.06.2016Sideways ajamaan ekstra kisan viikonloppuna!
19.06.2016Janne 3.sijalle Kuopion Sm avauksessa!

Siirry arkistoon »