2.Sm osakilpailu takana ja Sm kauden puoliväli saavutettu.

20.07.2016

Menneenä viikonloppuna kilpailtiin Pesämäen radalla Suomen mestaruussarjan toinen osakilpailu. Sarja saavutti samalla puolivälin sen sisältäessä yhteensä 4 osakilpailua tällä kaudella. Jäljellä ovat vielä 14.8 Alastarolla, ja 17.9 Botniaringillä ajettavat kilpailut.

Pesämäen osakilpailuun lähdettiin hyvissä tunnelmissa. Rataprofiili oli sama kuin pari viikkoa ennen NEZ osakilpailussa jossa käytiin ajamassa joten sen osalta ei ollut luvassa yllätyksiä. Ennakkotesti kisaan ajettiin viikkoa aikaisemmin Ahvenistolla sateella, jolloin kilpuri tuntui hyvältä ajaa ja samaa oletettiin myös kuivalle. Pesämäelläkin päästiin vielä kilpailua edeltävänä iltana ajamaan tunnin verran sateessa ranteita löysäksi.

Pesamaki2_J_Nieminen.jpg

Kilpailupäivän aamu valkeni kuivassa kelissä, tosin sateen uhka oli koko aamupäivän vahvasti läsnä. Lopulta kuitenkin koko päivä ajettiin kuivassa ja iltapäivä vielä oikein komeassa kesäkelissä. Tuomarointi oli hieman poikkeava NEZ kisaan nähden ja entry mutkaa arvosteltiin melko rankalla kädellä jonka myös Janne sai lajitteluissa huomata. Todella pientä hakemista entryssä ja muuten loppurata tuomariston toivomalla tavalla suoritettuna toi tällä kertaa mukanaan lajittelujen neljännen sijan. Ajolinjapisteiden ollessa Jannelle tyypillisesti täydet.

Lajittelu_Pesamaki.jpg

Kaaviossa asetuttiin tällä kertaa Top16 vaiheessa Henri "Hullu-Henkka" Haanpäätä vastaan. Tämä tiesi sitä että nyt sai laittaa kaikki pelliin jo heti kaavion alusta saakka. Henkka ajaa tunnetusti kovaa ja reilusti. Ekaan vetoon Janne edelle ja lajittelujakin parempi veto edellä. Kaikki nappiin siis mutta niin oli mennyt Henkallakin seuratessa. Tuomaristosta ilmoitus lähtöviivalle: Ei selvää eroa toistaiseksi.

Pesamaki1_J_Nieminen.jpg

Toiseen vetoon Janne seuraamaan. Kovemmalla attackilla kuin koskaaan Henkan perään ja lähes koko lähtösuora kiihdytettiiinkin rinta rinnan entrymutkaan. Janne onnistui savupilven tuomasta näköesteestä huolimatta pysymään todella lähellä Henkkaa koko radan alkuosan. Sitten tapahtui ratkaiseva tilanne koko kilpailun kannalta viimeisessä suunnanviahdossa ennen viimeistä mutkaa. Janne oli todellä lähellä Henkkaa autojen mennessä kylki kyljessä kun Henkka vaihtoi puolta hieman Jannen olettamaa aikaisemmin eikä Janne ehtinyt kokonaan alta pois vaan Henkan takapyörä osui Jannen etupyörään.

Kolarin seuraksena molempien veto loppui siihen ja nilkutettiin takaisin lähtöviivalle. Tuomariston päätös oli selkeä, kolaus meni Jannen ahnehtimisen piikkiin ja näin ollen Henkka jatkoon. Jannella hammastanko, olka-akseli ja kuituvaurioita jotka olisivat lopettaneet kilpailun joka tapauksessa siihen paikkaan.

Kisan jälkeen Janne on nyt Sm pisteissä kolmantena. Kärki on suht tasainen lukuunottamatta kärjessä olevaa Tommy Snellmannia joka kahdella hyvällä kisalla on saanut hiukan kaulaa muihin. Tätä johtoa lähdetään kaventamaan Alastarolle 14.8.2016.

Lopputulokset_pesamaki.jpg

Sm_Pistetilanne_2_4.jpg

Nyt on nähty että attackkia ja varmuutta löytyy tällekin kesää molempia tarvittaessariittävästi ja Alastarolla laitetaan näitä peliin sopivassa suhteessa jotta päästää jälleen podiumille, ja toivottavasti sille korkeimmalle pallille!

25.04.2017Kalenterimuutoksia!
06.11.2016Dude! Where's my driftcar? 5. Jakso julkaistu!
19.10.2016"Veikkanen Suomen mestaruudesta " Samalta tuntuu kuin ennenkin""
21.09.2016Janne on uusi Suomenmestari!
15.09.2016Mestaruustaisto huipentuu Finaalikilpailuun!
16.08.2016Janne hienoon Voittoon Alastarolla!
20.07.20162.Sm osakilpailu takana ja Sm kauden puoliväli saavutettu.
03.07.2016NEZ Osakilpailun tunnelmat
29.06.2016Sideways ajamaan ekstra kisan viikonloppuna!
19.06.2016Janne 3.sijalle Kuopion Sm avauksessa!

Siirry arkistoon »